Research en development

Het Dr. Nassau College Norg besteedt veel aandacht aan twee belangrijke doelen;


1. Het behalen van goede resultaten en leren leren (cognitieve ontwikkeling).

2. De persoonlijke ontwikkeling stimuleren en leerlingen laten groeien in de zogenaamde soft skills.


Voor het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling hebben wij een speciaal vak op onze school: R&D (Research & Development).


Wij werken op school veel met doelen. Als je iets moet doen en je weet waarom of waarvoor je het doet, dan is het een stuk leuker. Ook is het dan meestal gemakkelijker om je voor iets te motiveren. Je moet er dus achter zien te komen waarom het belangrijk is om iets te leren. Daarvoor moet je doelen stellen! En je moet erachter zien te komen wat je later wil gaan doen of wat je wil worden.


Als je beter weet wat je later wil worden, dan gaat meestal het leren ook beter; je bent gemotiveerder, je hebt een doel voor ogen.


Bij R&D ga je samen met de begeleidende docenten uitzoeken en ervaren wat bij jou past, waar jouw interesses liggen en waar je blij van wordt. Kortom, je gaat op zoek naar jouw lange termijn doel! Je gaat research (onderzoek) doen naar jouw lange termijn doelen. Dit doe je door te werken aan verschillende opdrachten. Deze opdrachten doe je in samenwerking met echte bedrijven of instellingen. Op deze manier kun je ervaren hoe een bepaald vakgebied of beroep eruitziet.


Naast onderzoek doen naar de doelen, ga je ook werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling(development). Je gaat kijken waar je gelukkig van wordt, waar je goed in bent en waarom dat zo is. Ook ga je de uitdaging aan om te onderzoeken wat je vervelend vindt en waar je hulp bij nodig hebt.


Kortom, R&D is een belangrijk vak. Het kan zorgen dat je, door te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, uiteindelijk weet wie je bent en wat je wil! Dit kan weer erg motiverend werken voor het leren op school.