Internationalisering

Voor ons is internationalisering het samenwerken tussen verschillende scholen uit het buitenland met als doel om te leren van elkaar.

​Op het Dr. Nassau College in Norg zijn we bezig met verschillende projecten tussen landen. Voor ons is het belangrijk dat wij als leerlingen en docenten betrokken zijn bij de wereld om ons heen. Hoe mooi is het dat we daarom ook kunnen leren van andere culturen, andere gebruiken en andere schoolsystemen. Voor ons zorgt internationalisering voor bruggen tussen deze verschillen zodat we elkaar beter begrijpen, en zodat we de wereld om ons heen beter begrijpen.


Afgelopen jaren hebben we mede door de corona niet fysiek aan uitwisselingen kunnen doen, maar we zijn wel degelijk bezig geweest met samenwerking met scholen uit het buitenland. Zo hebben we contacten met diverse scholen in o.a. Duitsland, Spanje, Denemarken, Zweden en zelfs India. Ook hebben we  goede contacten met diverse Kunskapsskolan scholen. Dit zijn scholen met hetzelfde onderwijssysteem maar dan in andere landen. Met deze scholen hebben we afgelopen jaren online diverse Teacher exchanges gehad waarbij de docenten uit Zweden werden gekoppeld aan Nederlandse docenten om te leren van elkaar.


Daarnaast hebben onze leerlingen afgelopen jaren meegedaan aan Model United Nations. De leerlingen moesten hierbij stellingen voorbereiden en de positie van een land innemen. Leerlingen uit Zweden, Nederland en India gingen hierbij discussiëren over stellingen over onderwerpen die spelen in de wereld. Wederom een prachtige manier om te leren van elkaar en elkaars standpunt.


Als laatst zijn wij actief betrokken via Erasmus bij een fantastisch uitwisselingsproject met 4 verschillende scholen (uit Duitsland, Denemarken, Spanje en Nederland). Deze uitwisselingen zijn vanaf mei 2022 weer opgestart met een uitwisseling naar Tenerife. In september 2022 is het de beurt aan Nederland, gevolgd door Denemarken in november 2022 en Duitsland in mei 2023. Van iedere school zullen 8 leerlingen deelnemen aan de uitwisseling in het andere land. Het overkoepelende thema is “Water”.