Technasium

Technasium

Zelf een App ontwikkelen of een nieuw model smartphone? Of ben je liever bezig met het ontwerp van een gebouw of van designschoenen? Het is allemaal mogelijk dankzij bèta en techniek. Lijkt dat je wel wat? Misschien is het Technasium dan iets voor jou.

Op het Technasium onderzoek en ontwerp je in groepjes de meest uiteenlopende vraagstukken op het gebied van bèta en techniek. De oplossing presenteer je aan de opdrachtgever. Je krijgt het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O). als je na de derde klas kiest voor de profielen Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid, kun je ook eindexamen doen in het vak O&O. Je krijgt dan, behalve je havo- of atheneumdiploma, een Technasiumcertificaat.


Hoe werk je op het Technasium?

Op het Technasium werk je aan opdrachten voor bedrijven en instellingen bij jou uit de buurt. Aan het begin van het project krijg je een opdracht van het bedrijf of de instelling die jouw opdrachtgever is. Vervolgens doe je in kleine groepjes onderzoek, bedenken jullie een oplossing en werken die uit in een eindproduct, bijvoorbeeld een maquette of film. Aan het eind van het project presenteren jullie je oplossing aan de opdrachtgever en aan school. Zij geven jullie vervolgens samen een cijfer voor jullie presentatie en het eindproduct.


https://www.technasium.nl/Andere Onderwerpen