Vakcollege kader-beroepsgericht

VMBO kaderberoepsgerichte leerweg

Heeft jouw juf of meester jou het advies vmbo basis gegeven, wat fijn! Dan zit je helemaal goed op Penta, wij hebben namelijk het Vakcollege! Op Penta bieden wij het niveau vmbo kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo kader) aan. Binnen deze leerweg hebben   wij ook leerweg ondersteuning (lwoo).

Alle leerlingen met het advies vmbo Basis of Kader zijn van harte welkom. In klas 1 ga je beginnen met de oriëntatie op een beroepsopleiding. Wat wil jij worden en waar ben jij goed in? Bij ons  ga je die keuze aan het einde van het eerste jaar maken. Omdat wij vinden dat je dat op een goede manier en door “te ervaren” moet doen, doorloop je bij ons in het eerste jaar alle Vakcolleges. Je heb in het eerste schooljaar 10 praktijkuren verdeeld over de verschillende Vakcolleges. In het eerste jaar krijg je, alles te horen, te zien maar ga je vooral ervaren wat dat specifieke Vakcollege precies inhoudt. Op deze manier maak jij op een goede en leuke manier jouw eigen keuze voor de jaren daarna! Wil je meer weten over de verschillende Vakcolleges? Kijk dan  op de website bij Home en kies daar Talentrichtingen.

Naast deze praktijkuren bieden wij binnen vmbo kader natuurlijk ook de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, mens en maatschappij, biologie en lichamelijke opvoeding (gym) aan.

Je hebt daarnaast een mentor. De mentor helpt jou als je een vraag hebt of ergens niet alleen uit komt. De mentor is ook voor jouw ouders het aanspreekpunt.