Internationalisering

Internationalisering op Penta

Onze leerlingen worden op verschillende manieren goed voorbereid op onze internationaal georiënteerde samenleving en arbeidsmarkt. We vinden het daarbij heel belangrijk dat ze werken aan het ontwikkelen van een ‘open mind’ ten aanzien van andere culturen.

Zo organiseren we bijvoorbeeld excursies naar Duitsland, Frankrijk en België, waarbij er niet alleen aandacht is voor kunst- & cultuurprojecten, maar ook voor sportieve activiteiten.

Heel bijzonder is dat we daarnaast ook uitwisselingen organiseren met scholen in het buitenland. Leerlingen komen zo persoonlijk in contact met leeftijdgenoten en hun leefwereld over de grens.

In samenwerking met scholen in Duitsland kunnen leerlingen praktijklessen bij elkaar volgen, waarbij ze leren van elkaars ervaring, gewoonten en kennis. Daarnaast organiseren we voor de 2e klassers jaarlijks een uitwisseling met twee scholen in Italië. Tijdens deze uitwisseling werken de leerlingen samen aan thema’s die wereldwijd er toe doen als, het milieu en social media.

Op deze manier bieden we alle leerlingen de mogelijkheid deel te nemen aan internationale activiteiten om ze kennis te laten maken met verschillende nationaliteiten, culturen en ze te leren op een respectvolle manier over de grenzen te kijken.