Onderwijs

Omdat we het belangrijk vinden dat je in een prettige en veilige omgeving kan leren, hebben we onze school verdeeld in drie(kleine) afdelingen. Elke afdeling van de school heeft een eigen plein, een eigen ingang, een eigen aula en een eigen docententeam wat zorgt voor een vertrouwde omgeving. Penta zorgt ook voor een gezonde omgeving met gratis fruit en een gezonde schoolkantine.


Penta heeft je veel te bieden:

  • Vakcollege (bb/kb)
  • Mavo en mavo+
  • CultuurProfielSchool
  • Cambridge English
  • Sterk Techniek Onderwijs
  • Gezonde School (5 certificaten)


Sport

Het Dr. Nassau College vindt sport heel belangrijk. Naast de wekelijkse sportlessen worden voor jou sportdagen en sporttoernooien georganiseerd. Ook doen we mee met de Olympic Moves! Als jij graag sport, beweegt en samenwerkt, kun je vanaf klas 3 sport (Lo2) als examenvak kiezen.


Opleiding combineren met topsport?

Beoefen jij sport op topniveau en zoek je een goede schoolopleiding? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met je ouders en de topsportcoördinator kijken we wat jij nodig hebt om je sportcarrière goed te combineren met je schooljaren op Penta.


Cambridge Engels

Heb jij een passie voor talen? Ben je goed in Engels? Wil je later een tijdje werken of studeren in het buitenland? Naast onze reguliere lessen Engels bestaat er de mogelijkheid om nog beter kennis te maken met wereldtaal nummer één. Binnen lessen Cambridge Engels kun je de internationaal erkende Cambridge Certificates behalen!


Leren buiten de schoolmuren

Op Penta worden veel leuke en leerzame projecten voor jou georganiseerd op het gebied van Mediawijsheid, De Gezonde School en Kunst & Cultuur. Je leert niet alleen binnen de school, je gaat ook op excursie. De ene keer in Nederland, de andere keer in het buitenland. Onze stages en ons programma ‘Loopbaanoriëntatie en -begeleiding’ helpen jou om jezelf te leren kennen. Hierover vertel je in een reflectiegesprek dat wordt gehouden met jouw mentor en je ouders.