Activiteitenweek klas 1

Activiteitenweek klas 1, een kort verslag

Van 23-27 januari 2023 hebben we een mooie activiteitenweek georganiseerd voor alle klas 1 leerlingen. De week begon met speeddaten waarbij ouders hebben verteld over hun beroep. Heel fijn om te ervaren dat er veel ouders  een dag vrij maken om bij ons op school te komen vertellen over het beroep dat zij beoefenen.
​Van beschuit met muisjes tot een brandweerhelm, alles hebben we voorbij zien komen.

Woensdag en donderdag bestond het programma  onder andere uit schaatsen bij Kardinge in Groningen. Heerlijk om te zien dat leerlingen allemaal het ijs op zijn gegaan. De stoere jongens schuifelen langs de rand, en de ene leerling die normaal wat stiller is, zoeft over het ijs.

Op deze dagen stonden ook de verkeerslessen, en het bezoek aan het ICO op het programma. In het ICO stonden verschillende workshops voor onze leerlingen klaar. Van het bouwen van een tiny house tot drama en dans. Leerlingen konden hierbij actief en creatief aan de slag. Het is toch allemaal net weer even anders dan op school.

Op school zelf stonden de verkeerslessen weer op het programma. Misschien niet meteen het spannendste onderdeel maar wel erg belangrijk. Want op welke momenten moet je nou remmen, waar moet je opletten op de fiets? Dit kwam onder andere in simulaties voorbij.  Onze leerlingen die toch elke dag op de fiets naar school komen zijn hopelijk weer wat wijzer, en alerter de deur uitgegaan.


Op vrijdag was de afsluitende sportdag georganiseerd. In sporthal de Timp konden de leerlingen lekker hockeyen, voetballen en badmintonnen.
We kijken alweer uit naar de 3e activiteitenweek in april!

Deel dit bericht