Klassieke week

Klassieke week - Gymnasium 3


Het is zover, de klassieke week van het gymnasium komt eraan! Wat is de klassieke week? In die week zijn de leerlingen van gymnasium 3 bezig met het in elkaar zetten van een voorstelling die aan het eind van de week plaatsvindt. De leerlingen doen alles zelf (acteren, dansen, zingen, decors en kleding maken, musiceren, licht en geluid, uitnodigingen en kaartjes ontwerpen, catering verzorgen etc.), uiteraard onder de bezielende leiding van onze docenten.

Niet alle leerlingen staan op het toneel, maar ieder heeft een functie in die week. Jack Lok, docent Kunst & Cultuur en tevens acteur en regisseur, heeft de regie. Hij schrijft en bewerkt het scenario van een klassiek verhaal; Iphigeneia op Tauris. Docenten tekenen/handvaardigheid en muziek assisteren bij het componeren/uitvoeren van muziek, dans en ontwerpen en maken van decor/kleding. Tijdens de klassieke week zijn de leerlingen van gymnasium 3 geheel uitgeroosterd, ze hebben geen lessen. Meteen na de klassieke week gaan we er volop tegenaan. We zijn ervan overtuigd dat de leerlingen er geen nadeel van ondervinden; ze leren enorm veel in zo’n week.


De klassieke week vindt plaats van woensdag 29 november t/m woensdag 6 december. Er worden 2 ‘voorstellingen’ gegeven op woensdag 6 december: De voorpremière is om 15.00 uur, met als publiek de gymnasium 1 en 2 klassen. De ‘echte’ voorstelling (première) is om 18.30 uur voor de ouders van gymnasium 3, personeel en andere belangstellenden. De duur van de voorstelling zal 1-1,5 uur zijn. U begrijpt: een heel spektakel, met veel voorbereiding, opwinding en enthousiasme. Noteer    alvast woensdag 6 december om 18.30 uur in uw agenda! 

Deel dit bericht