Cookies op de website van Dr. Nassau College

Dr. Nassau College gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.

Klassieke Week

Klassieke week Gymnasium 3

Het is zover, de klassieke week van het gymnasium komt eraan!

Wat is de klassieke week? In die week zijn de leerlingen van gymnasium 3 bezig met het in elkaar zetten van een voorstelling die aan het eind van de week plaatsvindt. De leerlingen doen alles zelf (acteren, dansen, zingen, decors en kleding maken, musiceren, licht en geluid, uitnodigingen en kaartjes ontwerpen, catering verzorgen etc.), uiteraard onder de bezielende leiding van onze docenten. Niet alle leerlingen staan op het toneel, maar ieder heeft een functie in die week.


Jack Lok, docent Kunst & Cultuur en tevens acteur en regisseur, heeft de regie. Hij schrijft en bewerkt het scenario van een klassiek verhaal; Persephone.

Docenten tekenen/handvaardigheid en muziek assisteren bij het componeren/uitvoeren van muziek, dans en ontwerpen en maken van decor/kleding.


Tijdens de klassieke week zijn de leerlingen van gymnasium 3 geheel uitgeroosterd, ze hebben geen lessen. Meteen na de klassieke week gaan we er volop tegenaan. We zijn ervan overtuigd dat de leerlingen er geen nadeel van ondervinden; ze leren enorm veel in zo’n week.


De klassieke week vindt plaats van woensdag 23 november t/m donderdag 1 december.


Er worden 2 ‘voorstellingen’ gegeven op donderdag 1 december:

De voorpremière is om 15.00 uur, met als publiek de gymnasium 1 en 2 klassen.

De ‘echte’ voorstelling (première) is om 18.30 uur voor de ouders van gymnasium 3, personeel en andere belangstellenden. De duur van de voorstelling zal 1-1,5 uur zijn.


U begrijpt: een heel spektakel, met veel voorbereiding, opwinding en enthousiasme.

Noteert u alvast donderdag 1 december om 18.30 uur in uw agenda!


Deel dit bericht