Cookies op de website van Dr. Nassau College

Dr. Nassau College gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.

Excursie Nijmegen leerlingen van atheneum 2 en gymnasium 2

Datum
12.04.2023

Beschrijving

Met veel plezier gaan we met de leerlingen van atheneum 2 en gymnasium 2 op woensdag 12 april een dag op excursie naar Nijmegen. De excursie hoort bij het vak aardrijkskunde. Op deze dag gaan we de theorie die we in de school hebben geleerd herkennen in de praktijk.

Programma:
Aanwezig om 7.45 uur.
Vertrek om 8.00 uur.
Terug in Assen ca. 19.00 uur.

We vertrekken vanaf Quintus met de bus naar Nijmegen. Daar staan fietsen voor ons klaar. Allerlei onderdelen van het vak aardrijkskunde komen aan bod. We fietsen onder meer naar Lent
om vanaf daar te kijken naar de Waal. Hierbij is aandacht voor het project: Ruimte voor de rivier. In de Ooijpolder kijken we naar de invloed van de Waal op het landschap en we bekijken de
stuwwallen bij Beek-Ubbergen. In Nijmegen maken we een stadswandeling waarbij we stil staan bij de stedelijke vernieuwing en gentrificatie. In de bus krijgen de leerlingen een excursieboekje uitgereikt waarin gedurende de dag  opdrachten worden gemaakt. De excursie is inclusief busretour en fietshuur. Leerlingen dienen zelf te zorgen voor een lunchpakket en voldoende drinken. Leerlingen moeten hun verzekerings-/zorgpas meenemen en leerlingen van 14 jaar en ouder hebben een identificatieplicht en moeten daarom ook hun identiteitsbewijs meenemen.

Leerlingen die niet meegaan, worden op 12 april a.s. op 8.15 uur op school verwacht voor een alternatief programma gebaseerd op hun reguliere lesrooster.