Welkom bij het Dr. Nassau College

Het Dr. Nassau College is een brede openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in de stad Assen en de omliggende regio. Met zes scholen in Assen, Beilen, Gieten en Norg biedt het Dr. Nassau College keuze uit vrijwel alle types onderwijs.  


LOCATIE QUINTUS
Locatie Quintus in Assen biedt gymnasum, atheneum en havo. De locatie is Technasiumschool en CultuurProfielSchool. Als je havo of atheneum doet op locatie Quintus kun je kiezen uit de talentrichtingen Technasium, Cultuur, Ondernemen en Sport. Ben je heel goed in Engels? Bij ons op school kun je bovendien de internationaal erkende Cambridge English certificaten halen.


LOCATIE PENTA
Op locatie Penta in Assen kun je terecht voor de vmbo opleidingen, mavo+, mavo en Vakcollege. Locatie Penta is evenals locatie Quintus een officiële CultuurProfielSchool en mavo- en mavo+ leerlingen kunnen kiezen voor de kunst- en cultuurklas.  


LOCATIE AA EN HUNZE
Locatie Aa en Hunze is gevestigd in Gieten, Hier kun je terecht voor atheneum, havo, mavo+, mavo en het Vakcollege. Locatie Aa en Hunze is een Technasiumschool en je kunt er je Cambridge English certificaten halen.


LOCATIE NORG
In Norg kun je kiezen voor atheneum, havo, mavo+, mavo en KB+. In Norg kun je verder nog kiezen voor het Technasium, je kunt je Cambridge English certificaten halen en kunst en cultuur en sport staan hoog op de agenda.


LOCATIE ISK
Onze ISK is voor anderstaligen van 12 tot 18 jaar. Hier kunnen zij nog beter Nederlands leren voordat zij kunnen doorstromen naar het reguliere voortgezet onderwijs.


LOCATIE VOLTA BEILEN

Volta Beilen  is unieke samenwerking waarin de locaties van het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh de krachten bundelen om samen een geweldige school in Beilen te bouwen. Op Volta krijg je les op vmbo, havo of vwo niveau. Er is veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen. Wij kijken naar de verschillen tussen de leerlingen en geven elke leerling de mogelijkheid uit te blinken op zijn of haar eigen niveau.


HENDRIK JAN NASSAU
‘Leerlingen opleiden tot mensen die zelfstandig kunnen denken en doen.’ Dat was het ideaal van dr. Hendrik Jan Nassau. Natuurlijk zijn de methodes van nu anders dan die van deze ‘taalmeester’, schooldirecteur en -inspecteur uit Assen. Ook bestonden in zijn tijd schooltypes als Vakcollege, mavo, havo en atheneum nog niet, maar zijn ideeën over goed onderwijs zijn nog steeds actueel. Het Dr. Nassau College is er dan ook trots op zijn naam te dragen.