Kunst en cultuur

Op alle locaties van het Dr. Nassau College kom je uitgebreid in aanraking met kunst en cultuur. De locaties Quintus en Penta in Assen hebben iets extra’s te bieden. Zij zijn CultuurProfielSchool. CultuurProfielSchool is een keurmerk dat aan scholen wordt gegeven die echt iets bijzonders bieden op het gebied van kunst en cultuur.


Door cultuuronderwijs leer je de wereld kennen en daarbij leer je ook meteen heel veel over jezelf. Je leert waar je goed in bent en wat je nog beter kunt ontwikkelen. Ook tijdens lessen als geschiedenis en aardrijkskunde wordt de link met kunst en cultuur gelegd. Zo krijg je samenhang in de lessen.


Het gonst van de culturele activiteiten op onze scholen. Ook als je niet kiest voor kunst en cultuur in je vakkenpakket, kun je genieten van de vrolijke en gezellige sfeer tijdens de exposities, door leerlingen zelfgemaakte theatervoorstellingen en de optredens van bijvoorbeeld de schoolband en filmclub!


Onze leerlingen laten op de website van hun school regelmatig zien waar ze mee bezig zijn. Kijk daarom ook eens op de webpagina’s van de verschillende scholen.