Samenwerking Drenthe College en ISK

Drenthe College (DC) Assen en de Internationale Schakelklas (ISK) Assen     hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de jongeren tussen de 16 en 18 jaar, die momenteel op de wachtlijst van de ISK staan, op een passende manier te helpen. Deze samenwerking stelt zich ten doel om deze jongeren een passend onderwijstraject te bieden binnen het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO).


Op dit moment staan er veel jongeren op de wachtlijst van de ISK, die vaak door hun vlucht uit hun land van herkomst de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen om direct aan te sluiten bij het reguliere onderwijs. De wachtlijstproblematiek vormt een serieuze uitdaging en kan vertraging in hun educatieve traject veroorzaken.


Om deze uitdaging aan te pakken, heeft het MBO het initiatief genomen om met een oplossing te komen. Door samen te werken met de ISK, zal het MBO een tijdelijk onderwijsprogramma bieden dat specifiek is ontworpen om deze jongeren in de leeftijdsgroep 16-18 jaar een goede start te geven op weg naar hun toekomst.


Karin Zwiers, directeur van ISK is enthousiast over deze nieuwe samenwerking: "Door deze samenwerking met Drenthe College krijgen de jongeren het onderwijs wat ze verdienen en de stap om vervolgens door te stromen naar een MBO is dan ook makkelijker. Het blijft wel altijd maatwerk."


Silvester Koehoorn, directeur Drenthe College, sluit zich hierbij aan: "Dit samenwerkingstraject gaat zorgen voor een sterke band tussen het voortgezet onderwijs en het mbo. Door deze richtingen te bundelen kunnen we gerichter kijken naar een passend traject voor de doelgroep. "


De samenwerkingsovereenkomst tussen het ROC en de ISK gaat per direct in. Beide partijen zijn vastbesloten om hun gezamenlijke verantwoordelijkheid te nemen en deze jongeren een goede start te geven.


Deel dit bericht