Welkom bij ISK

De schakel tot succes!


De ISK is een veilige school, waar jonge nieuwkomers Nederlands kunnen leren en kunnen ontdekken hoe zij hun leven in Nederland kunnen inrichten.


De ISK is een kleine, overzichtelijke school die nieuwkomers voorbereidt op het voortgezet onderwijs. Naast het leren van de Nederlandse taal besteden wij veel aandacht aan burgerschap om de leerlingen kennis te laten maken met de Nederlandse samenleving. Op de ISK bestaat je lesrooster voor ongeveer de helft uit lessen Nederlands. Daarnaast krijg je lessen in wiskunde, Engels, burgerschap, drama, muziek, beeldende vorming, ICT en sport. 

Voor iedereen die op jonge leeftijd naar een ander land verhuist, is het spannend om daar een nieuw bestaan op de bouwen. Alleen in een veilige, stabiele omgeving kun je goed tot leren komen, dus daar werken alle docenten, onderwijsassistenten en andere medewerkers samen met de leerlingen hard aan. Op onze school heerst een open en vriendelijke sfeer, wij gaan met respect om met elkaar en met andermans spullen en we staan voor elkaar klaar. 


Op de ISK organiseren we regelmatig excursies, activiteiten en voorlichtingsdagen om je kennis te laten maken met  de Nederlandse samenleving. We zetten je graag aan het denken over verschillen, maar ook overeenkomsten tussen je  land van herkomst en Nederland. Contact met Nederlandse leeftijdsgenoten kan je ook helpen om je weg te vinden in 
Nederland en om nieuwe vrienden te maken. De ISK organiseert samen met de andere scholen in de buurt meeloopdagen, een buddy-project en andere activiteiten, waarbij ISK-leerlingen gekoppeld worden aan Nederlandse leerlingen. Door samen activiteiten te ondernemen, kun je van elkaar en over elkaars cultuur leren.


De ISK kent een continue instroom. Leerlingen kunnen op elk moment aangemeld worden. We hebben geen open dag, maar je kunt altijd contact opnemen om een kijkje te komen nemen en kennis te maken.


Wil je je aanmelden of kennismaken met onze school? Op deze site vind je veel informatie. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om eens bij ons te komen kijken! 


Wees welkom!