Samenwerking ISK en Drenthe College

Drenthe College en Internationale Schakelklas te Assen, vertegenwoordigd door respectievelijk de heer S.E. Koehoorn, regiodirecteur van DC, en mevrouw K.H.A. Zwiers, directeur ISK van Dr. Nassau College Assen, zijn verheugd de met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst het onderwijs voor nieuwkomers in de provincie Drenthe versterkt zal worden.

Op dit moment staan er veel jongeren op de wachtlijst van de ISK, die vaak door hun vlucht uit hun land van herkomst de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen om direct aan te sluiten bij het reguliere onderwijs. De wachtlijstproblematiek vormt een serieuze uitdaging en kan vertraging in hun educatieve traject veroorzaken.

De ISK biedt normaal gesproken de benodigde ondersteuning om deze jongeren de Nederlandse taal eigen te maken en hen voor te bereiden op een succesvolle overgang naar regulier onderwijs. Echter, door de huidige wachtlijsten kan dit proces soms lang duren.

Om deze uitdaging aan te pakken, heeft het MBO het initiatief genomen om met een oplossing te komen. Door samen te werken met de ISK, zal het MBO een tijdelijk onderwijsprogramma bieden dat specifiek is ontworpen om deze jongeren in de leeftijdsgroep 16-18 jaar een goede start te geven op weg naar hun toekomst.

Mevrouw Karin Zwiers, directeur van ISK is enthousiast over deze nieuwe samenwerking: "Door deze samenwerking met Drenthe College krijgen de jongeren het onderwijs wat ze verdienen en de stap om vervolgens door te stromen naar een MBO is dan ook makkelijker. Het blijft wel altijd maatwerk."

De heer Silvester Koehoorn, directeur Drenthe College, sluit zich hierbij aan: "Dit samenwerkingstraject gaat zorgen voor een sterke band tussen het voortgezet onderwijs en het mbo. Door deze richtingen te bundelen kunnen we gerichter kijken naar een passend traject voor de doelgroep. "

De samenwerkingsovereenkomst tussen het ROC en de ISK gaat per direct in. Beide partijen zijn vastbesloten om hun gezamenlijke verantwoordelijkheid te nemen en deze jongeren een goede start te geven.


Deel dit bericht

Meer nieuws
Schoolkrant editie 2

Schoolkrant editie 2

Lees Verder
Samenwerking ISK en Drenthe College

Samenwerking ISK en Drenthe College

Drenthe College (DC) Assen en de Internationale Schakelklas (ISK) Assen heb...
Lees Verder
Zomervakantie!

Zomervakantie!

Lees Verder
Stop op instroomgroepen

Stop op instroomgroepen

Tot de zomervakantie plaatsen we geen nieuwe leerlingen meer in instroomgr...
Lees Verder
Schoolreis Walibi

Schoolreis Walibi

Helaas kon de in juli geplande schoolreis niet doorgaan door boeren-protest...
Lees Verder
Start van het nieuwe schooljaar

Start van het nieuwe schooljaar

Welkom terug op school!
Lees Verder