Cambridge

Bij ons op school kan het internationaal erkende certificaat Cambridge English behaald worden. Met Cambridge English is een leerling uitstekend voorbereid op het hoger onderwijs. Steeds meer studies zijn geheel Engelstalig of er wordt met Engelstalig lesmateriaal gewerkt. Lijkt het de leerling wel wat om straks in het buitenland te studeren? Veel buitenlandse universiteiten eisen dat nieuwe studenten over dit certificaat beschikken.


Na de eerste periode in klas 1 bepaalt een leerling of hij/zij het Cambridge First Certificate wil halen. De leerling kan zich dan aanmelden bij de docent. De docent bekijkt of de leerling een reële kans heeft om het examen te halen. Het niveau van dit examen ligt namelijk behoorlijk hoog! Het examen staat volledig onder verantwoordelijkheid van The British Council, in samenwerking met de universiteit van Cambridge. Zij stellen het examen samen en zorgen ook voor de correctie.


Meer weten over Cambridge English? Voor meer informatie kunnen leerlingen en ouders bij ons terecht. We vertellen er graag meer over. Meer informatie is ook te vinden via The University of Cambridge, Esol Department  en The British Council