Topsport

Het Dr. Nassau College biedt de mogelijkheid om TopSport en school met elkaar te combineren. Door een intensieve begeleiding van een enthousiaste Topsportmentor en een gedreven leerling is het mogelijk om als TopSporter verder te groeien, naar misschien wel de TOP!


We maken dit mogelijk door goede faciliteiten aan te bieden. Zo zijn er algemene regelingen die gelden voor iedere topsporter. Te denken valt aan aanpassingen in het rooster in verband met trainingstijden, vrije uren rondom belangrijke wedstrijden en aanpassingen in het toetsrooster. Deze faciliteiten worden voor een korte of langere periode vastgelegd. Daarnaast maken we ook individuele afspraken. Te denken valt aan vrijstelling voor bepaalde lessen of voor bepaalde onderdelen van een vak.


Wanneer kom je in aanmerking voor de TopSportregeling?
Je sport minimaal op regionaal selectie niveau en/of volgens de criteria van Topsport Noord. Door het vele sporten kom je in de problemen met je schoolwerk. Je bent je serieus aan het voorbereiden op een sportcarrière.


Hoe meld je je aan voor de TopSportregeling?
1. Je neemt contact op met de coördinator leerlingenzaken of mentor. Zij verwijzen je door naar de TopSportCoördinator.
2. De TopSportCoördinator maakt een afspraak met je.
3. Tijdens het intakegesprek krijg je informatie en bespreek je het probleem, waarvoor je een regeling wilt treffen.
4. Vervolgens wordt er een voorstel gemaakt, dat goedgekeurd moet worden door de coördinator leerlingenzaken.
5. De TopSportCoördinator maakt een contract voor één schooljaar. De coördinator leerlingenzaken, je ouders en uiteraard jijzelf moeten dit contract ondertekenen.
6. Tot slot maak je samen met de Topsportmentor afspraken en een studieplan. Dit wordt regelmatig door jullie geëvalueerd.


Het Dr. Nassau College is Partner van Topsport Noord. Kijk ook op www.topsportnoord.nl.