Cookies op de website van Dr. Nassau College

Dr. Nassau College gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.

Docent geschiedenis 1e graad

Wie zijn wij

Het Dr. Nassau College is een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs. We bieden onderwijs aan voor ISK-, vmbo-, havo- en vwo-leerlingen en hebben drie locaties in Assen en drie in de regio respectievelijk in Norg, Gieten en Beilen. Het Dr. Nassau College staat onder leiding van de voorzitter college van bestuur. De directeuren van de locaties Penta, Quintus, Volta, Aa en Hunze, ISK en Norg vormen het directieberaad. Het directieberaad vergadert onder het voorzitterschap van de voorzitter college van bestuur. Binnen de locaties wordt het onderwijs verzorgd door teams van docenten en medewerkers, die worden aangestuurd door een afdelings- of teamleider. De centrale ondersteuning is ondergebracht in een bedrijfsbureau. Binnen het Bedrijfsbureau bestaan de afdelingen P&O, Financiën, Leerlingenadministratie, ICT, Facilitair en PR & Communicatie.
 

Het Dr. Nassau College is een unieke scholengemeenschap waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, waarin wij verschillen benaderen vanuit dat wat ons bindt: onze leerlingen. Ze zijn onze drijfveer en passie. En zij rekenen op ons. En wij? Wij zijn er voor onze leerlingen, om ze voor te bereiden op de toekomst. Elke dag helpen we ze daarin een stapje verder want in een gezonde school vormen we een sociale gemeenschap waarin iedereen zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen.


Locatie Quintus: oog voor elkaar!

De locatie Quintus in Assen telt circa 1650 leerlingen verdeeld over de opleidingen havo, atheneum en gymnasium en heeft als slogan: Oog voor elkaar! Locatie Quintus heeft vijf veilige thuisbases waar talenten tot hun recht komen in een inspirerende leeromgeving. Het onderwijs op de locatie Quintus wordt door middel van blended learning vormgegeven en verzorgd in een nieuw gebouw. Elke afdeling wordt aangestuurd door een afdelingsleider. In totaal werken er circa 200 medewerkers op de locatie Quintus. Al onze medewerkers werken vanuit de kernwaarden: bevlogenheid, betrokkenheid, samenwerking en professionele ontwikkeling.

 

Wat ga je doen

De locatie Quintus zoekt in verband met waarneming van verlof een enthousiaste en bevlogen docent geschiedenis 1e graad.  

 

Als docent geschiedenis geef je les aan de leerlingen in de klassen Havo 4 en Vwo 4 en 5.  Je geeft 11 lessen verdeeld over 3 dagen, van maandag tot en met donderdag.

 

Als docent heb je de volgende taken:

 • het verzorgen van het onderwijsleerproces;
 • het op basis van het leerplan bepalen en samenstellen van de leer- en oefenstof, les- en leermethode, te gebruiken leermiddelen en materialen en de indeling en fasering van de lessen;
 • het leveren van bijdragen aan de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal, modulen en andere delen van het curriculum;
 • het begeleiden van individuele en groepen leerlingen;
 • het begeleiden van leerlingen bij projecten, werkstukken, e.d.;
 • het beoordelen van werkstukken en studieresultaten, het samenstellen, afnemen en beoordelen van toetsen, tentamens en examens en het volgen van de studievoortgang en het zorgdragen voor de invulling van het leerlingvolgsysteem;
 • het voeren van gesprekken met ouders van leerlingen;
 • het leveren van bijdragen aan schoolevenementen, voorlichtingsactiviteiten, e.d.;
 • het begeleiden van stagiaires;
 • het, in voorkomende gevallen, aansturen van onderwijsondersteunend personeel.

 

Al onze medewerkers werken vanuit de kernwaarden bevlogenheid, betrokkenheid, samenwerking en professionele ontwikkeling.

 

 

 

Wie zoeken wij

Naast ervaring en een 1e graad lesbevoegdheid geschiedenis beschik jij over de volgende competenties:

 

 • je kunt leerlingen motiveren;
 • je kunt goed omgaan met ouders;
 • je kunt inspelen op veranderende onderwijsvragen;
 • je kunt goed samenwerken en communiceren;
 • je werkt zelfstandig;
 • je bent in staat professioneel te reflecteren;
 • je bent in staat om te differentiëren in werkvorm, tempo en niveau;
 • je zorgt voor verbinding met de actualiteit;
 • je bent een goede mentor of bent bereid een goede mentor te worden;
 • je bent pedagogisch competent en creëert een veilige leeromgeving in je lessen;
 • je bent vak- en didactisch competent en ontwerpt een krachtige leeromgeving in je lessen;
 • je bent organisatorisch competent en zorgt voor een overzichtelijke, ordelijke, taakgerichte sfeer in je lessen;
 • je gaat op een prettige manier met de leerlingen om en zorgt ervoor dat er een goede sfeer van samenwerken heerst.

Wat bieden wij

We bieden een tijdelijke aanstelling van 0,35 – 0,4 fte met ingang van medio
april 2023 voor de duur van waarneming van verlof, tot uiterlijk begin juni 2023.

 

De functie is ingeschaald in schaal LB conform de CAO VO. Het salaris bij schaal LB bedraagt minimaal € 3001 en maximaal € 4573 bruto per maand bij een fulltime betrekking.

 

Werken bij het Dr. Nassau College betekent werken bij een aantrekkelijke werkgever.  De CAO VO biedt onder andere een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), een ABP-pensioenregeling, een collectieve arbeidsongeschiktheidsregeling, een goede vakantieregeling, een persoonlijk basisbudget en een cafetaria-regeling voor onder andere aanschaf fiets, fitness, winterbanden, computer, laptop of tablet.

 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Sollicitatie informatie

Je kunt voor meer informatie over deze vacature contact opnemen met de heer Marcel de Boer, afdelingsleider Atheneum 5 en 6, telefoon 0592-333130 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Solliciteren

Heb je interesse in deze baan en wil je reageren? Mail ons dan jouw motivatiebrief voorzien van curriculum vitae, onder vermelding van vacaturenummer 72.5. Je kunt tot uiterlijk maandag 20 maart jouw sollicitatie richten aan Marleen Titarsole, administratief medewerker P&O, via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De gesprekken vinden plaats in week 13.
 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Telefoonnummer *
E-mailadres *
Upload je motivatiebrief en CV *Voeg hier PDF, Doc of Docx bestanden toe. De maximale upload grootte is 15 MB .
Sleep en plaats bestanden hier Bestanden verkennen

Toestemming voor het verwerken van jouw persoonlijke gegevens (AVG):
Je geeft door middel van het versturen van je sollicitatiebrief en CV toestemming voor de verwerking van jouw gegevens gedurende de sollicitatieprocedure. Conform de privacywetgeving wordt met jouw gegevens vertrouwelijk omgegaan en enkel voor het doel gebruikt waarvoor ze zijn opgevraagd. Jouw gegevens worden uiterlijk binnen 4 weken na afloop van de selectieprocedure vernietigd, tenzij je toestemming hebt gegeven om de gegevens langer te bewaren. Wil je meer weten over ons privacy beleid? Ons beleidsplan privacy is opgenomen op onze website onder 'Downloads - Sectie: Privacy'. https://www.dr.nassaucollege.nl/dr-nassau-college/downloads

Aanstellingsomvang

ca. 0,35 - 0,4 fte / 11 lessen

Vacaturenummer

72.5

Locatie

Quintus

Met ingang van

3 april 2023

Soort vacature

Parttime

Soort dienstverband

Tijdelijk in verband met waarneming van verlof